Утре ще е предимно слънчево, но след обяд ще има купеста

...
Утре ще е предимно слънчево, но след обяд ще има купеста
Коментари Харесай

Утре времето остава слънчево и топло, но от понеделник започва леко захлаждане

Утре ще е най-вече слънчево, само че след обяд ще има купеста облачност. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София - към 29°. Ще духа слаб, в Югоизточна България - сдържан североизточен вятър. Вечерта от запад ще стартира нарастване на облачността и през нощта против понеделник на доста места от запад на изток ще превали, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над южните региони и на обособени места там ще превали. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 31°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще доминира слънчево време. В следобедните часове облачността ще се усилва, само че до вечерта ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 16°.

В понеделник облачността ще е по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични бури; в обособени региони явленията ще са интензивни, има условия за градушки и краткотрайно увеличаване напразно. Дневните температури ще се намалят, повече в Западна България - оптималните там ще са 20°-22°, по високите полета под 20°; в югоизточните региони към момента ще доближават 27°-30°. До края на деня вятърът още веднъж ще се ориентира от североизток.

През нощта против вторник в по-голямата част от страната преваляванията краткотрайно ще спрат, гръмотевиците ще затихнат. Във вторник ще има променлива облачност, по-често забележителна над източните региони, след обяд - и над Южна България; основно там още веднъж ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа най-вече сдържан вятър от изток-североизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 23° и 28°, съобщи през днешния ден.бг.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР